Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Előmelegítő kemence vagy kitüzelő kályha?

A legtöbb laborban kormos, büdös, elszíneződött, rozsdásodó készülékeket találunk, amelyeknek a fűtőszála is gyakran elég. A KITÜZELŐ KÁLYHA felett általában nagy teljesítményű, olykor igen hangos elszívót találunk, ami gyakran költséges módon a környezetvédelmi hatóság szigorú előírásainak megfelelően kialakított speciális kéménybe torkollik.

Ez a KITÜZELÉS mind a munkatársaknak, mind pedig a szomszédoknak, igen kellemetlen jelenség.

Lehet, hogy feltűnt, de a fenti szövegrészben nagybetűvel írtam a legfontosabb és legalapvetőbb dolgot, amiért a legtöbb fogtechnikai laboratóriumban a kályhák nem így néznek ki.

ELŐMELEGÍTŐ KEMENCE VAGY KITÜZELŐ KÁLYHA? Nem mindegy!!!

A szavak valódi jelentése megmutatja, hogy mi mire való és mi várható.

Egy előmelegítésre használt kemencében teljesen VIASZMENTES öntőformákat teszünk, amelyeket a véghőmérsékletre melegítünk fel. Ebben az előmelegítő kemencében NEM TÖRTÉNIK VIASZ ELÉGETÉS. Hasonlóképpen mint egy porcelán kemencénél. Ennek előfeltétele, hogy az öntőformákat előre VIASZMENTESÍTJÜK.

A kitüzelő kályhába, a nevéből adódóan is, éghető anyagot (viaszt) tesznek, amit nagy füsttel, környezetszennyezéssel, szomszédok háborgatásával elégetnek. Ez a kályha az égéstermék agresszív füstje által, erős korróziónak van kitéve. Alkatrészeinek élettartama a káros-anyag terhelés miatt jelentősen lecsökken. Mivel a környezetvédelmi hatóságok értik az ELŐMELEGÍTŐ KEMENCE ÉS A KITÜZELŐ KÁLYHA szavak valódi jelentését tartalmát, ezért a kitüzelő kályhákra érvényesítik az ide vonatkozó szigorú környezetvédelmi előírásokat. Ez sok pénzébe kerülhet egy fogtechnikai laboratóriumnak.

Egy tiszta környezetbarát technológia ismerete és alkalmazása pedig sok pénzt takaríthat meg.

Egy előmelegítő kemence közel 8 év rendszeres használat után.

Az előmelegítő kemencére nem érvényesítenek szigorú környezetvédelmi előírásokat, hiszen azokban nem történik égetés vagy kitüzelés, és ezért nem szennyezik a környezetet. Ilyen a kerámia kemence példája is.

Mint láthatjuk a tiszta, környezetbarát technológia az öntőformák viasz-mentesítésén múlik, ami egyszerű.

Vásárolj egy egyszerű elektromos grillsütőt. Melegítsd elő maximális hőmérsékletre. A sütőben található rács alatt lévő tepsibe önts hideg vizet, és helyezd a tepsit a forró sütőbe. Állítsd az öntőformákat nyílással lefelé a tartó rácsra, és hagyd kb 50-60 percig a sütőben. A beágyazóból kiolvadó viasz a vízbe csöpög és nem ég el, ami miatt nem lesz büdös. A viasz a víz felszínén összegyűlik és lehűlt állapotában könnyen eltávolítható.

A viaszmentesítés után helyezd át a viaszmentes öntőformákat az előmelegítő kemencébe és melegítsd fel a kívánt véghőmérsékletre.

 

Ha szeretnéd kivonni a forgalomból használt KITÜZELŐ KÁLYHÁDAT és át akarsz állni KITÜZELÉSRŐL egy környezetbarát, tiszta ELŐMELEGÍTÉSI TECHNOLÓGIÁRA, akkor nálunk KIVÁLÓ ELŐMELEGÍTŐ KEMENCÉKET találsz, biztos és gyors szerviz-háttérrel.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog